Het festival

2.000 deelnemers


130+ sprekers


40+ workshops


12 uur


4 podia


1 festival....

Meer dan negentig sprekers. Veertig workshops. Twaalf uur. Vier podia. Eén festival. En… uitverkocht! LabourLawLands 2019: Wnra, Wab… and the future of work is hét congres als het gaat om arbeidsrecht.

Iedereen die zich bezig houdt met het arbeidsrecht krijgt vanaf 1 januari 2020 met de veranderingen van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) en Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) te maken. Reden voor de VAAN, VvA, VJAA en VA&R om in samenwerking met UWV de handen inéén te slaan en al deze veranderingen op 21 november in de spotlights te zetten tijdens LabourLawLands.

Want met de invoering van de Wnra en de Wab wordt de rechtspositie van ambtenaren grotendeels gelijk aan die van civiele werknemers. Met alle juridische en praktische implicaties van dien: de WAB zal flex minder flex maken en vast minder vast. Per 1 april 2020 treedt bovendien de compensatieregeling transitievergoeding in werking. En alsof dat nog niet genoeg is, wachten grote vraagstukken zoals pensioen, zzp en de toekomst van werk op een passend antwoord, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de commissie Regulering van werk.

 

 

 

 

 

Sessies over feiten, cijfers en mythen rond de Wab en WW, over nieuw en oud met jong en oud, over de regulering van werk, en nog veel meer. In de LabourLawLands Academy beschouwen we op wetenschappelijk niveau de wetswijzigingen in het arbeidsrecht en de toekomst van arbeid. Er zijn lezingen, TED Talks en debatten met vooraanstaande wetenschappers, professionals en politici. En natuurlijk gaan ze het debat aan met deelnemers van het congres.

De LabourLawLands Academy zetelt in de Perserij en verwelkomt 500 deelnemers.

 

 

 

 

Alles wat de dagelijkse arbeidsrechtpraktijk rond de Wnra, Wwz en Wab raakt, komt in LabourLawLands@Work aan bod. Er zijn meer dan 40 (parallel)workshops, van intieme sessies met 20 deelnemers tot grotere bijeenkomsten. Praktijkmensen, rechters, advocaten en specialisten praten u bij: van compensatieregeling tot berekening billijke vergoeding, van integriteit tot gebondenheid aan cao’s, platformarbeid en legal tech.

 

 

 

 

Netwerken. Dat is waar het om draait op de LabourLawLandsMarket. Met hapjes en drankjes van de foodtrucks en barretjes is het niet voor niets het centrale ontmoetingsplein. Maar dan wel één met informatiestands waar je terecht kunt met vragen, opmerkingen en reacties bij de organiserende verenigingen, diverse overheden en andere organisaties. Dit is de plek om te netwerken en experts te ontmoeten om over (deel)onderwerpen van gedachten te wisselen.

 

 

 

 

Interviews, rondetafelgesprekken en live entertainment woon je bij op LabourLawLands Live. Kajsa Ollengren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opent tijdens LabourLawLands Live het festival.  Ook Minister Koolmees verwelkomen we als gast. Hij sluit het congres af met een speech en wordt aansluitend geïnterviewd door niemand minder dan Janine Abbring. En er gebeurt meer spannends … verdere details daarover volgen later!

Partners:

© 2019 LabourLawLands. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies