Het festival

2.000 deelnemers


90+ sprekers


40+ workshops


12 uur


4 podia


1 festival....

Op 1 januari 2020 treden twee wetten in werking met ingrijpende gevolgen: de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) en Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De rechtspositie van ambtenaren wordt grotendeels gelijk aan die van civiele werknemers met alle juridische en praktische implicaties van dien. De WAB zal flex minder flex maken en vast minder vast. Per 1 april 2020 treedt bovendien de compensatieregeling transitievergoeding in werking. En alsof dat nog niet genoeg is, wachten grote vraagstukken zoals pensioen, zzp en de toekomst van werk op een passend antwoord, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de commissie Regulering van werk.

Van advocaat, rechter, gemeentejurist, bedrijfsjurist, juridisch adviseur tot beleidsmaker, bestuurder, HR-manager en -professional, vakbondsvertegenwoordiger en wetenschapper: iedereen die zich bezig houdt met het arbeidsrecht krijgt met deze veranderingen te maken. Reden voor de VAAN, VvA, VJAA en VA&R in samenwerking met UWV om de handen inéén te slaan voor dit congres der congressen van het arbeidsrecht: LabourLawLands 2019: WNRA, WAB …and the future of work.

Dompel u onder in LabourLawLands Academy (wetenschap), LabourLawLands Market (voorlichting en netwerken), LabourLawLands@Work (verdieping) en LabourLawLands Talk (discussie en vermaak).
Kortom: er is voor ieder wat wils!

 

 

 

 

 

In de LabourLawLands Academy beschouwen we op wetenschappelijk niveau de wetswijzigingen in het arbeidsrecht en de toekomst van arbeid. Met sessies over feiten, cijfers en mythen rond de WAB en WW, over nieuw en oud met jong en oud, over de regulering van werk, en nog veel meer. Er zijn lezingen, TED Talks en debatten met vooraanstaande wetenschappers, professionals en politici. Zij gaan ook in debat met deelnemers van het congres. De LabourLawLands Academy zetelt in de Smederij en biedt ruimte aan 500 deelnemers.

 

 

 

 

Alles wat de dagelijkse arbeidsrechtpraktijk rond de WNRA, WWZ en WAB raakt, komt in LabourLawLands@Work aan bod. Er zijn meer dan 40 (parallel)workshops, van intieme sessies met 20 deelnemers tot grotere bijeenkomsten. Praktijkmensen, rechters, advocaten en specialisten praten u bij, van compensatieregeling tot berekening billijke vergoeding, van integriteit tot gebondenheid aan cao’s, platformarbeid en legal tech.

 

 

 

 

De LabourLawLands Market is het centraal gelegen ontmoetingsplein. U geniet hier van de hapjes en drankjes van de foodtrucks en barretjes, maar bezoek ook zeker de informatiestands. Daar kunt u terecht met uw vragen, opmerkingen en reacties bij de organiserende verenigingen, diverse overheden en andere organisaties. Dit is ook de plek waar u kunt netwerken en experts ontmoet om over (deel)onderwerpen mee van gedachten te wisselen. Op de LabourLawLands Market haalt u meer uit uw (intellectuele) consumpties!

 

 

 

 

Interviews, rondetafelgesprekken en live entertainment kunt u bijwonen op LabourLawLands Live. Kajsa Ollengren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal tijdens LabourLawLands Live het festival openen. Maar er gaat veel meer spannends gebeuren… verdere details daarover volgen later!

Partners:

© 2019 LabourLawLands. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring | Cookies